Thursday, 14 March 2013

Kitar semula sambil longgok duit...

Haiiii all....

morning...hari ni aku gumbira sgt sbb bos aku pergi matta fair...bermakne aku ade masa la nak mengupdate blog aku yg hampir 97 post aku buat slme bertahun2 ni...hahaha..byk jugak ek aku mmbebel..biase la lumrah pompuan kan,.....wei korg smlm aku sound en cinta hati aku sebab dia br nak bljar mengeteh kat luar....ape mengeteh ea...alololo..ciannye korg2 ni..tu pon xtau..akuberi definisi nyer yer..mengeteh bermaksud kaum2 laki akan berkumpul beramai2 sesama sejenis mereke di kedai mamak atau warung-warung memesan minuman macam teh..ke kopi ke....sambil berborang mengumpat itu dan ini la....hahah...mcm tak btol je kan deffinisi ni..mesti cikgu BM aku ms SPM & STPM pengsan tgk ayat aku ni....

wah2 kaun adam skg ni...sk sgt amek keje pompuan bergosip ea...

ok2 kang banyak plak aku merapu meraban tak tentu arah...berbalik semula pada tajuk aku tu...aku nak citerkan pengalaman aku tolong mak aku menjual kertas2 terpakai...wah seronoknye....meh aku habak mai sikit...aku ni bkn keluarga yg senang...tp tak la susah sgt..n menyusahkan org...alhamdulilahla....abah mampu sara anak2 nya sampai sekarang terima kasih abah...


ok di pendekkn citer..hari tu aku bertarikh 13 mac 2013 dan masa tu jugak aku gatal-gatal nak mc....demam la katakan...aku pergi mengambil mak aku daripada tempat kerje....tibe2 mak aku menyatakan hasrat nak menjual kertas2 putih yg dia dah kumpul...utk di jual dekat tmpt kitar semula krubong..aku pon teruja sebab tak pernah pergi sana tgk sndiri macam mana tmpt kitar semula tu kan..slalu abh ngn mak je yg g...abh bwk kereta dia..sbb aku syg nak bagi kereta aku utk angkt kertas2 yg berat tu,..bukan kedekut au..jgn slh paham plak...cm aku takut kereta aku rosak plak nnti...ptg tu pon aku masukkn kertas2 tu dlm kereta ku..peh penuh jugak bonet kereta dekat tmpat dudk blkg pon pnh jugak...mampat...



 hah betul tak cakap aku...hampir jejak tayar tu...aku pon pergi kat mak aku terus aku bagitau di STOP!...MUATAN PENUH...NANTI KERETA ROSAK!!...baru lah dia berhenti...fuh! lege...ok..pastu aku pon drive la seselow mungkin...macam kura-kura...hampir 20 minit..aku tiba di tempat kitar semula tu..beratur jugak kereta2, lori2...utk menjual brg2 mereke termasuk aku...smntara menunggu giliran...mcm biase aku snap picture dlu..gn hampon aku...woi2 jgn kutuk ok...cmere jugak kot..wlpon bkn nikon...kaw hader! hah!....(** macam Nealofa tak dlm citer Meletop...) hahahaha...

ni la tempatnye..sori...gmbar ade polkadot palk..hahahah

seee....banyak giler kan

kat sini pon ada lagi la...

ni hasil setelah aku kuarkan dlm keta aku,...xsgke byk jugak kan...

ni alat penimbang dkt sana///oiii korg2 takkn nak pakai timbang ikan plak kan,,,,hagak-hagak la cik kak bang oii..

lori angkat smapah2 ni pon de jgk au..kalo soh org agakt semua bnde2 ni..kompem patah pinggang au

kalo korg nampak ada satu macam bnda hitam sebelah barang-barang recyle tu tmpt melupuskan kertas-kertas dan kotak-kotak..kalo nak soh pekerje2 siat2 kan bnde tu..kompem habis tangan2 pon tersiat skali...kan..hihihi

dekat belah sanun tu..tmpt botol2 dikumpulkan...


then masa mak aku berdiri dekat kaunter sambil nk tggu keuntgan hasil jualan..tetibe mata aku tertumpu kat kaunter yg tulis NO PHOTOGRAPHER...tp aku teruskn jugak snap picture sbb aku bkn photographer tp penulis blog yg serba kekurang...NIKON DSLR..pon tak de..hahahaha..OK SUPPORT LA GO GREEN OK... out dulu..bye all

sila comment di bawah :)

No comments: