Saturday, 23 June 2018

First Raya Together

Assalamualikum semu..

apa khabar..sihat tak..ke kekenyangan makan lemang & rendang..

Tahun ni iolls beraya di kampung mentua...First Raya di perantaun Sik , Kedah..
berjauhan dengan keluarga..alahai..rindu tau..ngis bl pg raya mak ayah dan keluarga kita tak ade..
dah 28 tahun beraya dengan dorang.huwaaaa,...

nasib la family mentua i baik sgt..mcm grang tapi dalam hati baik sgt..
i sampai kampung pada 13 Jun 2018 ngam2 orang tengah makan sahur yer..pukul 4.00pagi..
perjalanan dari Melaka ke Sik Kedah bukan dekat yer 8 jam hokey..
2 kali la i and husband stop tido kt rnr...

Thun ni i tlg mak mentua i buat persiapan utk hari raya..masak rendang,masak kuah kacang, masak lemang kukus..normal masa anak dara dlu i tgk tv je malam raya layan citer sedih dekat TV 3 tu..tp lain skit tahun ni..i tak tengok lgsg tv ye..

Nasib la i dapat suami yang baik dan keluarga mentua yg sgt2 loving..alhmdulilah..tp percaya la dlm hati i still teringat lemang dan rendang dari kpg N9..sedap gilos wei..



sila comment di bawah :)

Monday, 28 May 2018

Salam Ramdahan 2018

Assalamualikum semua..

lama betul tak hupdate blog ni...dari zaman anak dara sampai dah tukau status bini orang dah..hahaha...maap ler..sis kadang2 terlupe yang ade blog ni...sedar tak sedar dah 12 k view..
sekarang dah masuk bulan ramadhan yang pertama utk aku bergelar seorang isteri..
penat nau..nau wei...dlu smue bnde mak buat..skg..smue bende buat sendri..double ngn suami ko skali...haha..xpela rezeki nak dapat pahala lebih makin bertambah la kan,,,,(nak sedapkan ati je..dlm hati nangis..huhu

Di saat gembira sebab dah kawin...tapi masih selalu rasa sedih bila tak dapat lagi duduk bawah ketiak mak...smpai terawih hari tu po beria nangis dlm masjid..selalu dkt saff perempuan tu de je ngn mak...tapi tak pe ai kena kuatla kan..sbb dlu pon mak kita tinggalkan atuk n nenek kita sbb tanggungjawab pada ayah kita kan...so sekarang kita pulak yg rasa.sadokan la hati hakak ni.
tapi tahun ni seronok puasa..masak untuk suami..makan sm2..balik uma mak ...berbuka sama...balik uma nenek ...pergi bazar dengan mak..nasib la suami ai ni jenis paham wife dia..thank u abg,...

ops lupe nak perkenalkan suami ai..yer..yer ai kawin dengan cinta monyet ai zaman sekolah dlu2..masih orang yang sm..alhmdulillah..usia kawin nk dekat 7 bulan dah...tapi masih lagi belum dikurniakan cahaya mata..inshaallah...smoge dpermudakan ..doa2 kan yeer..

ok la ...ai belanje skit gambar kawin...gambar kawin ai pon dpat sikit je...ai kene tipu dengan photographer ai ...gambar dpt softcopy je..separuh gambar ngn family tak dapat...album tah ke mana..apalah manusia skg ni...korg semua hati2 ye kalo nk hire phtghr utk wedding...selidik betul2...nanti menyesal...ni nama si penipu tu : amierainurphotographer / almuzzamil - melaka  



Abah yang berjabat tangan dengan menantu dia..ALHAMDULILLAH berwalikan ABAH..

Nervous sangat masa ni ...maap la gambar pon si penipu ni bagi xsharp..ai terangkan sendiri je gambar ni..gambar asal gelap betul..

Mak baca lafaz taklik kot..lp la..sedih sgt..sbb mak tak berapa pandai membaca...tapi sampai terus menusuk ke hati..

kan dah nangis..hiba sgt masa ni sbb lps ni tak leh nk hari2 ngn mak dah..mcm dlu...

ni first gambar kat pelamin after nikah...ktorg pelik skit sebab tak pakai baju putih,..ni pon baju pakej kawin ai..hihi...






OK ni belah suami ai..sik Kedah...merah gitu...


ok la korang bagi sesiapa lom smapai jodoh tu jangan putus asa berdoa ye...iolls tggu smpai 10 tahun yer..alhmdulillah...dipermudahakan Allah...SALAM RAMADAN SEMUA...

IKHLAS DARI : KAKAK JAMBU BATU..


sila comment di bawah :)

Tuesday, 19 January 2016

Semakin Tua..

Aku selalu tak caya..
betul ke umur dah 27 tahun..
AlaaaammmAAAkkk !!!

siap nak kene belek ic , surat beranak pinak..
tak sangka umur smakin meningkat,,
meningkat ke alam dewasa..

dari baby.. ke kanak2..masuk ke alam persekolahan..masuk ke plkn..
pastu masuk form 6..

umur 19 tahun dah start keje,,sampai skg,,

tapi org kata umur hanya sekadar angka..
so start tahun ni aku dah tekad dan nekad..
bila org tanya je aku nak jawab aku masih study dan umur baru 24 tahun..

hahaha..so bagi kawan2 yang lahir tahun 1989..kita dah boleh start terima yg kita dah TUA

sila comment di bawah :)

AKU ..

Assalamualikum,,

haha,,, dah lame dah rasenye...
xmengupdate blog ni..bukan sebab xde mase..
tapi sebab malas yg amat terlampau melampau..kebabommm
hahaha..

hidup still macam ni lagi masih single..
masih sorg2.. semuanya masih2..masih.. masih..masih
dan MASIHHH !!! sekian terima ksih..

nak buat macam mana..bukan tak laku...
masih meletops lagi ok..

tapi aku ttp letakkan jodoh aku di tangan tuhan...
sebab..DIA dadalag perancang yg paling terbaik
seanteroo dunia ni kan..

so aku just go on..kalau ade kesempatan ..berjodohla aku dengan 
insan yg bergelar lelaki,,

tapi kalo tak sempat,..hahaha..harap paham2 jela yer,,
ajal maut semua kt tangan DIA..

aku still lagi macam dulu..
still lagi bekerja ditempat lama..
masih lagi...pejam celik..pejam celik...dah nak dekat 8 tahun aku kat sn..spe sngke kan
aku ni memang jenis yg setia...setiawangsa kan..

Azam baru..aku mmg xde..sbb azam aku dlu2 pon belum terlaksana lagi kan..
saborr jela,,,

so aku pon tibe2 dah xde idea nak merepek meraban pe tah..
sebab sekeliling aku heboh nau org dok jawab exam PTD
ok la nak stop dah ni..

nanti ade mase aku update lagi yer
tak minggu depan..bulan depan..tak bulan depan..
tahun depan tak tahun depan..tahun seterusnya2 la..


sila comment di bawah :)