Saturday, 2 August 2014

bila si pemalas update blog citer pasal raya !!!!!

Assalamualikum... !!!!

hai...semue..rasanyer dah lame btol aku tak hubdate blog ni...aishh..hmpir 2 tahun..huhu..

nak buek camno..mmg den ni pomaleh nak mampuih !!! hahahaha

entri kali ni aku nak citer sikit pasal hari raya.....tahun ni hari raya jatuh pada 28 Julai 2014/...

mmg seronok habaq hang...buek kuih rayo..buek sarung kusyen..tahun ni den malas nk buek langsir la..xdo
maso...hahaha

aku share ea...sarung kusyen yg aku buek tahun ni...kalo xnak tgk...lantai pie la hang pa semua..kisah plak aku..hihi


dah2 korang jangan nak mengada plak nak panggil aku repair kusyen korng yang lame2 tu..sbb aku ni busy mengalahkan bos...walaupon aku ni kerja sebagai keranda ..eh kerani je...tapi semue keje kt opis ni aku buat...aku bagi bos aku goyang kaki n korek idung smbil mengumpat je kt dlm opis tu..

hahaha..nasib bos aku tak pandai blog blog ni...selamat mak !

ok nak citer plak pasal ghaye aku yg bahagia ni..tahun ni aku beraya dekat kepis , Negeri Sembilan...bkn tahun ni je..tiap2 tahun aku mmg raya kat kpg ni je...sdh rasenye...tapi nak buek camno..adik beradik x ramai...ksian plak kat nenek aku...kalo ktorg x balik...xde spe nak bantu dia lyn2 tetamu..aku yg cantik molek ni jugak la kn tulun dia..tahun ni sonok sikit..sbb mak ngah n family dia beraya kt sini..slalu kn gilir2 dgn suami dia..tahun lps kat pahang..meriah sikit la...pagi raya gi sembahyang raya..pastu bermaaf-maafan..dan g raya uma org kampung..tahun ni tema aku biru..n aku pakse jugak si cinta pilih warna yg sm...ksiannye ikut je perintah aku...sblm kawin blh la pakse2 dia..dah kawin nnti aku palk kn ikut semua cakap dia...so sblm kawin perlulah aku biasekan diri memerintah..merayu hentak kaki soh belikan baju raya kasut raye semua..yeah !!!

ok2 penat bebel dah..ni gambar raya aku..utk first raya with family..tapi sedih skit abah keje plak time 1 syawal..








yang ni plak gambar aku braya di Melaka...family belah melaka ni mmg smpoi sikit,,n brutal..mn takne..aku ngn fmly nk braya uma mak tam..tapi dorg ni lgsg xjmput makan kuih raya..trus ajak g uma sdara yg lain/ntah pe2 tah..aku pon joint la dorg ni semua g uma terbuka..n pastu kitaorang g pedas uma pak lang,..ksian jugak tgk pak lang..kn strok lumpuh separuh badan..sdhnye..







ok la..dah penat nak citer...thanks kalo sudi bace entri raya aku yg tah pe2 ni.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI SEMUA !!!!!

sila comment di bawah :)

Monday, 5 May 2014

HOME SWEET HOME

Assalam...
dah lama rase nye x menulis dalam blog ni..terase rindu plak...
hahaha..sampai username blog pon aku lp yg aku dah tukar,...meragau carik balik..
hah ! amek kau...


kadang2 duduk rumah sendiri ni macam duduk menumpang...salah ke aku menumpang n mengemis dalam kluarga sndiri..

tapi xpe..insha allah satu hari nnti aku tekad tk akn menyusahkan lagi mereka..

tu jela nak tulis...mood tak de nak taip....

bye

sila comment di bawah :)