Wednesday, 17 July 2013

Salam Ramadhan

Assalamualikum semua...pembaca blog dunia maya..

pe kabo semua...harap sihat la ye dak...

hihihi....helllllllllllllllooooooooooooooooooooooooo korg semua tido lagi ke...
bgn la wei...plezz....makruh nnti oii..

dah lama tak membebel kat sini ...

sempena bulan puasa ni...aku telah di tugaskan oleh mem besar dekat rumah iaitu mak aku ..untuk menjahit langsir..

hah!!!!! wa tenganga mulot ni...giler tak pernah pon buat cam ni kot...nak di jadikan cerita sblm puasa aku dan mak tam dan mak prgi tengok adik spupu aku dekat +Politeknik Ibrahim Sultan Johor Bahru  ..balik dari ziarah..aku berhenti dekat tangkak..orang kata...tangkak merupakan shopping pling murah sekali ..yang byk di jual kat situ...kain langsir..kain helar dan ada jugak la baju-baju... ape lagi mak aku teruja dengan kemurahan kain-kain langsir kat situ...

kami ade singgah dekat satu kedai langsir...mak aku tnya semeter berapa...aku dengan bersungguh menjawab RM 2.50 semeter..murah mak...mak cakap kalo nak buat langsir berapa meter...aku tanya tokey kdai tu..mn la aku tau kan...bukan reti pon bab-bab macam ni..aku tanya mak nak upah ke,,mak bagi jawapan yang selambe badak je.."" bukan lah..nak suruh kau jahit jer..jimat "" hah!! ternganga jap aku dengar jawapan mak..terkesima btol..aku cakap tak tau..ala mak kata senang je bkn susah pon...mak oii....bkn mak yg jahit tau...sabor je la..

sejak awal puasa sampai sekarang mjhit jela keje aku...nak tgk hasilnya tak...tak de la lawa...buruk..huduh..trok...hancus la... malu plak nak tunjuk...hhihihi...jap aku upload picture yer..



hahaha...ni dia....buruk ea... sila jangan komen..tengok la tu senget benget kan ... sadis nye...

hah untk pgtahuan korg mak aku dah tambah lagi keje aku...dah siap bli kain untuk sarung bantal kerusi plak,,,,hadoyaiii

ni la org kata bidang terjun...ok..nnti bl dah habis mjhit smua bnd ni..nk buat kuih raya plak,,nnti aku story mory lagi yer..tq kalo de pembaca-pmbaca comel yg mbace blog aku ni...maklumlah...org tak popular la katakan ..dah la malas nak update blog...hihi..

bye,,,salam ramadhan semua yer

sila comment di bawah :)