Saturday, 16 March 2013

Pagar gigi @ pendakap gigi

wuhuuuu!!! alooo

hari ni aku cuma nk citer berkaitan dengan tajuk di atas iaitu PENDAKAP GIGI...mesti ramai korg2 yang berminat nak pakai bnda alah ni kan...aku ni salah sorg pemakai pendakap gigi ....skg ni alhmdulilah dah nak hampir 1 tahun aku pakai..so far mula2 agak kekok skit la..sbb besi ada kat gigi mau tak pliknye..bkn aku je plik...agakknye mk aku macam alien kot ms mula2 pakai..smue org pndng len macam je..macam nak lmpang aku pon de kot....bkn di kalangan orang besar2 je...jiran-jiran aku punya anak pon asyik tanya je '' akk nape gigi akk de besi macam alien la ''' peh berdesing telinga aku dgr....aku rase nak cepuk je bdk2 yg xde filter mulut ni... tapi tu mase mula2 je..tapi bl da 4-5 bulan alhmdulilah...ok skit la...tp pembengkak bibir plak,...sbb gigi dah mula bergerak mengikut dawai tu...masa tu aku rase kalo Angelina Jolie duduk sebelah mesti dia pandang bibir aku je... kot..hahahaha... kalo korg nak tau...bile besi dah ada dlm mulut ....biasenye mata ikan atau saintifik namanya ulser akan kerap tumbuh...biasela tu...aku ade terbace jugak...ulser tumbuh sbb pas makan sblm tidur tak gosok gigi..aku kerap kena sbb well aku kan malas...hahahah...

tapi aku nasihatkan bagi korg2 yg pakai pendakap gigi ni rajin2  la gosok gigi./...sbb baru2 ni aku pergi rawatan gigi 5 batang gigi aku kena tampal sbb berlubang...hah! bergitu banyakkn...nyilu rase bile doktor gigi korek2 tampalan yg dah pecah tu...rase cm nk tampar je dktor tu tau,,,...ni la akibatnya kalo makan tak pantang..pantang nampak je ngap je trus..hihi

korg tau tak... doktor da pakaikan aku getah yg kaler2 tau...doktor kata getah tu bkn utk cntikkn gigi je..tapi sbgai skru utk rapatkan gigi dan nak bagi gigi tu kebelakang skit..sbbb sjk pakai pndakap ni,..gigi aku macam mancung plak..dalam erti kata lain jongangla..2 pon tak tau.. doktor kata dia tak nak cabut gigi aku..takut nnti bl aku dah tua..muka jadi senget..

ok nak tgk gigi aku yg dulu tak?? nak leteu...ok aku tnjuk,,,tgk gigi je ok...muka abaikan


so far gigi yg tak teratur tu...dekat depan tu je..tp nampak tak elok plak kan...

gambair ni pulak masa baru2 pakai pendakap ni....
nampak tak gigi dah bergerakkn..dan aku macam jongang plak...nampak..hihihidah tak malu kalo nak senyum lagi...

then..ni gambar aku yg sekarang..tgk gigi saya dah berkaler ...baby blu..ngn pinky..
excited pulak senyum lebar..hihihi

ok la...bye...sudi2 la singgah bace blog ni yer tuan hamba semua...


sila comment di bawah :)