Sunday, 11 August 2013

Selamat Hari Raya...by jambu ( 2013)

Assalamualaikum..................................kummmmmmmm

hah!!! jawab le...takut la tu org mintak duit raye..hihi..da lm tak menceceh dalam blog sejemput ni..hihi..ramai jugak yer org komen kat forum pendakap gigi yg aku tulis tu...hihi..dlu aku pon cm tu...ms mule2 nk pasang...search sn..search sini..tny blogger sn..tny blogger sini..mklumlah..bengap tahap dewa bab-bab cam tu kan.. http://dieyrull.blogspot.com/2013/03/pagar-gigi-pendakap-gigi.html ...

ops..salah tajuk plak.. sepatutnye citer pasal raya kan..ok aku start dr A-F  mls la smpai Z pnt la..mnaip..aku mmg dasar pemalas nak mampuih..haha..

ok permulaan ghyer aku balik kampung petang nak raya sbb ngn harapan nak bbuke utk terakhir kalinya nye dengan nenek dan atuk dekat kepis negeri sembilan tu..tapi di sebabkan masalh teknikal...ngam-nyam je smpai rumah nenek..orang azan..alhmdulialh bekesempatan jugak la...

tahun ni family aku je beraya kat sini..mak ngah dan busu beraya rumah mentua je..keluarga aku je jadi pengunjung tegar sbb tiap-tiap tahun raya dokek sini,,,nak buat camne..family tak ramai..

pagi raya mcm biase la...keje yg tak pernah sudah..mengemas rumah...berabut rumah nenek aku..ksian dia da tak larat nak mengemas...lepas smbhyg raya kami terus ke rumah sedara mara terdekat..korg nak tau tak...aku mmpu pergi 4 rumah je..utk raya pertama..sbb isi perut ni macam nak terbuarai kekenyangan tahap melampau..hihi

ni gmbar ms ari raya pertama :*-


ok raya kedua tak de gambar sebab pakai baju buruk smbil bantu nenek melayan tetamu dan tak pergi mana- mana pon..so...xde gambar hihi

ok raya ke - 3 di melaka..first time ooo..raya dengan cousin kat melaka...best jugak..sbb dorg gila2 dan gila...hahhaha...pnt melayan kerenah dorg...
  nah ni gambar dekat melaka plak yer..

yang ni gmbar adik beradik mak aku

adik sepupu dan kak nor..

ktorg lawa2 nak pergi open house wooo...kenyang giler.
Raya ke 4..keluarga 2 belah pihak mak ayah aku dtg..pnt woo...fisrt time buat kek pukul 2.00 pagi..dan first time kek aku jadi..waaaa..epi sgt..ramai giler org kot...dr tghari smpai ptg..mlm jer ttido kot smua family aku..pepon still happy sebab sudi datang ke teratak usang aku ngn family,..tq semua...

ok korg nak tau kan..ray ke 5 AKU KAT MANE...hah cube teka...

uma mak mentua?
beraya rumah kawan?
pergi tengok wayng?
Jumap buah hati??

hahahahaha,...smue bkn..jawapan nye di tempat kerja la..slmt berkerja semua.huaaaaa..malasnye...

ok fine..bye



sila comment di bawah :)

2 comments:

GaRy™ said...

hehe... awal bebenor da start keja yer.. salam aidilfitri... :)

Jambu Batu said...

nak buat macam mane.kan..slmt hari raya