Saturday, 16 March 2013

Pagar gigi @ pendakap gigi

wuhuuuu!!! alooo

hari ni aku cuma nk citer berkaitan dengan tajuk di atas iaitu PENDAKAP GIGI...mesti ramai korg2 yang berminat nak pakai bnda alah ni kan...aku ni salah sorg pemakai pendakap gigi ....skg ni alhmdulilah dah nak hampir 1 tahun aku pakai..so far mula2 agak kekok skit la..sbb besi ada kat gigi mau tak pliknye..bkn aku je plik...agakknye mk aku macam alien kot ms mula2 pakai..smue org pndng len macam je..macam nak lmpang aku pon de kot....bkn di kalangan orang besar2 je...jiran-jiran aku punya anak pon asyik tanya je '' akk nape gigi akk de besi macam alien la ''' peh berdesing telinga aku dgr....aku rase nak cepuk je bdk2 yg xde filter mulut ni... tapi tu mase mula2 je..tapi bl da 4-5 bulan alhmdulilah...ok skit la...tp pembengkak bibir plak,...sbb gigi dah mula bergerak mengikut dawai tu...masa tu aku rase kalo Angelina Jolie duduk sebelah mesti dia pandang bibir aku je... kot..hahahaha... kalo korg nak tau...bile besi dah ada dlm mulut ....biasenye mata ikan atau saintifik namanya ulser akan kerap tumbuh...biasela tu...aku ade terbace jugak...ulser tumbuh sbb pas makan sblm tidur tak gosok gigi..aku kerap kena sbb well aku kan malas...hahahah...

tapi aku nasihatkan bagi korg2 yg pakai pendakap gigi ni rajin2  la gosok gigi./...sbb baru2 ni aku pergi rawatan gigi 5 batang gigi aku kena tampal sbb berlubang...hah! bergitu banyakkn...nyilu rase bile doktor gigi korek2 tampalan yg dah pecah tu...rase cm nk tampar je dktor tu tau,,,...ni la akibatnya kalo makan tak pantang..pantang nampak je ngap je trus..hihi

korg tau tak... doktor da pakaikan aku getah yg kaler2 tau...doktor kata getah tu bkn utk cntikkn gigi je..tapi sbgai skru utk rapatkan gigi dan nak bagi gigi tu kebelakang skit..sbbb sjk pakai pndakap ni,..gigi aku macam mancung plak..dalam erti kata lain jongangla..2 pon tak tau.. doktor kata dia tak nak cabut gigi aku..takut nnti bl aku dah tua..muka jadi senget..

ok nak tgk gigi aku yg dulu tak?? nak leteu...ok aku tnjuk,,,tgk gigi je ok...muka abaikan


so far gigi yg tak teratur tu...dekat depan tu je..tp nampak tak elok plak kan...

gambair ni pulak masa baru2 pakai pendakap ni....
nampak tak gigi dah bergerakkn..dan aku macam jongang plak...nampak..hihihidah tak malu kalo nak senyum lagi...

then..ni gambar aku yg sekarang..tgk gigi saya dah berkaler ...baby blu..ngn pinky..
excited pulak senyum lebar..hihihi

ok la...bye...sudi2 la singgah bace blog ni yer tuan hamba semua...


sila comment di bawah :)

Thursday, 14 March 2013

Kitar semula sambil longgok duit...

Haiiii all....

morning...hari ni aku gumbira sgt sbb bos aku pergi matta fair...bermakne aku ade masa la nak mengupdate blog aku yg hampir 97 post aku buat slme bertahun2 ni...hahaha..byk jugak ek aku mmbebel..biase la lumrah pompuan kan,.....wei korg smlm aku sound en cinta hati aku sebab dia br nak bljar mengeteh kat luar....ape mengeteh ea...alololo..ciannye korg2 ni..tu pon xtau..akuberi definisi nyer yer..mengeteh bermaksud kaum2 laki akan berkumpul beramai2 sesama sejenis mereke di kedai mamak atau warung-warung memesan minuman macam teh..ke kopi ke....sambil berborang mengumpat itu dan ini la....hahah...mcm tak btol je kan deffinisi ni..mesti cikgu BM aku ms SPM & STPM pengsan tgk ayat aku ni....

wah2 kaun adam skg ni...sk sgt amek keje pompuan bergosip ea...

ok2 kang banyak plak aku merapu meraban tak tentu arah...berbalik semula pada tajuk aku tu...aku nak citerkan pengalaman aku tolong mak aku menjual kertas2 terpakai...wah seronoknye....meh aku habak mai sikit...aku ni bkn keluarga yg senang...tp tak la susah sgt..n menyusahkan org...alhamdulilahla....abah mampu sara anak2 nya sampai sekarang terima kasih abah...


ok di pendekkn citer..hari tu aku bertarikh 13 mac 2013 dan masa tu jugak aku gatal-gatal nak mc....demam la katakan...aku pergi mengambil mak aku daripada tempat kerje....tibe2 mak aku menyatakan hasrat nak menjual kertas2 putih yg dia dah kumpul...utk di jual dekat tmpt kitar semula krubong..aku pon teruja sebab tak pernah pergi sana tgk sndiri macam mana tmpt kitar semula tu kan..slalu abh ngn mak je yg g...abh bwk kereta dia..sbb aku syg nak bagi kereta aku utk angkt kertas2 yg berat tu,..bukan kedekut au..jgn slh paham plak...cm aku takut kereta aku rosak plak nnti...ptg tu pon aku masukkn kertas2 tu dlm kereta ku..peh penuh jugak bonet kereta dekat tmpat dudk blkg pon pnh jugak...mampat...



 hah betul tak cakap aku...hampir jejak tayar tu...aku pon pergi kat mak aku terus aku bagitau di STOP!...MUATAN PENUH...NANTI KERETA ROSAK!!...baru lah dia berhenti...fuh! lege...ok..pastu aku pon drive la seselow mungkin...macam kura-kura...hampir 20 minit..aku tiba di tempat kitar semula tu..beratur jugak kereta2, lori2...utk menjual brg2 mereke termasuk aku...smntara menunggu giliran...mcm biase aku snap picture dlu..gn hampon aku...woi2 jgn kutuk ok...cmere jugak kot..wlpon bkn nikon...kaw hader! hah!....(** macam Nealofa tak dlm citer Meletop...) hahahaha...

ni la tempatnye..sori...gmbar ade polkadot palk..hahahah

seee....banyak giler kan

kat sini pon ada lagi la...

ni hasil setelah aku kuarkan dlm keta aku,...xsgke byk jugak kan...

ni alat penimbang dkt sana///oiii korg2 takkn nak pakai timbang ikan plak kan,,,,hagak-hagak la cik kak bang oii..

lori angkat smapah2 ni pon de jgk au..kalo soh org agakt semua bnde2 ni..kompem patah pinggang au

kalo korg nampak ada satu macam bnda hitam sebelah barang-barang recyle tu tmpt melupuskan kertas-kertas dan kotak-kotak..kalo nak soh pekerje2 siat2 kan bnde tu..kompem habis tangan2 pon tersiat skali...kan..hihihi

dekat belah sanun tu..tmpt botol2 dikumpulkan...


then masa mak aku berdiri dekat kaunter sambil nk tggu keuntgan hasil jualan..tetibe mata aku tertumpu kat kaunter yg tulis NO PHOTOGRAPHER...tp aku teruskn jugak snap picture sbb aku bkn photographer tp penulis blog yg serba kekurang...NIKON DSLR..pon tak de..hahahaha..OK SUPPORT LA GO GREEN OK... out dulu..bye all

sila comment di bawah :)

Saturday, 9 March 2013

Lawak Ke Der 2...!! kompem lawak

ola...ola...ola....holaaaaa...
 harini aku nak bercerite sedikit tentang cerite yang aku tngok dekat wayang semalam...peh mmg leleh wa cakap lu..lawak tahap melampau btol ...mmg syok..hah! teruje la tu..kalo sape2 yg belom tengok lagi..jom beramai2 singgah kat panggung wayang..utk menyaksikan lawak ker der 2 tahap maut ni...mmg tak menyesal korg...percayala......

sebenarnye citer mcm lawak ker der 1 yg korg tgk free dkt youtube tu...tp lg best tau...

Tahniah abg Haan Isaac...sbb dah berjaya memecahkan kota tekak ni..terburai2 aku ketawa tanpa memikirkan jiran-jiran sebelah yang menonton wayang yg sama...lantak korg la..jnji aku puas...gelak smpai pecah perut..

antara artis-artis hot yag terlibat ialah:-

Pengacara : Nabil Ahmad (sgt seksi ms pembukaan yg pertama.. lawak ke der style!! )

Pelawak-pelawak :-

                              (a) BOBOI
                              (b) JOZAN
                              (c) HARITH ISKANDAR

Tahniah pelawak-pelawak semua sbb berjaya membuatkan penonton gelak ...

Susah aku nak story cerite tu kat sini...tapi aku boleh jamin sape yg tgk pasti tak kan menyesal ...dan membuatkan korg rase nak tengok banyak kali....ok la...slmt menyerbu panggung yer kawan2..

bubye

sila comment di bawah :)

Wednesday, 6 March 2013

Kemalangan di pagi hari...

Haii..

meh sini pinjam telinga sattt... aku nak story skit kisah dogeng aku...ops! macam lagu stacy plak,,,hihi...
aku tak tau pe malang sgt aku pagi ni...org kata malang tak berbau....tp malang aku ni berbau..bau telur lagi...peh! termuntah2 aku...

ni ,mesti korg pikir ada org baling telur kat aku...baget2 org smbut hari jadi gitu...no...no...no ok!

tu untuk bdk2 kcik je yer...cerita aku bermula apbila aku masuk je pjabat...aku terbau sesuatu yg agak bacin...aku pon mencari2 di manakah bau itu...dan tetibe mataku terpandang 2 biji telur ostrich yg tersergam cantik keputihan di situ...mesti korg ngh pk mcm mn telur ostrich ade dlm pjbt aku kan...n msti korg pk aku keje kat zoo kan...ah..lantak la...tu semua rahsia ea...

smbung smula..aku pon nak agkt la...sbb baik ati takut bl org len masuk nnti berbau ...aku pon agkt la paper bag yg berisi telur tu...tetibe xsmene2...gedebussss!!!!!

pe lagi telur jatuh la..btol2 kat kaki aku...amaekaw...padan muka aku...dah la arini ni aku sgt ayu berbaju kurung pink...habis melekat2 telur tu kat kain...eeeeeuwwwww...dah la bau...bapak busuk...korg tau...aku terus je basuh kain aku yg kn telur tadi...lps tu..aku nak masuk bersihkan telur yg berderai tu...aku keluar balik dr pjabt...sbb aku rase semua isi perut aku berlumba2 nak keluar bersama2...hah!

dan aku terpakse merajinkan diri tok membasuh lantai-lantai yg terkena telur tu.....adoyai..waktu pepgai cm ni..biasernye aku mask kje...smpt la bmesra dgn fb dan twitter...skodeng2 org...tp tok arini...aku hbskn ms 2 jam tok semua ni...dan aku terpakse memalukan diri utk meminjam baju dr akk kat tmpt kje...

nasib baik bos aku tak datang kalo tak muntah katak dia bau bnd busuk ni...dah la dia mngndung...wewi pe la malang kan aku...dah la jatuh...di timpa telur...malang berbau telur plak tu....


hah tgk betape besarnye telur ni..aku rase sbijik utk 30 biji tlur ayam,,,,bayangkan betapa bhgianya pagi2 lap  telur ni..hahahahahaha
waaaaaa.....!!!!! sila gelakkn aku beramai2 ok... korg..

sila comment di bawah :)

Monday, 4 March 2013

Gift...suprise for me...

Haii korg2 kat luar tu..meh sini aku nak habak sikit...aku nak show off skit brg2 yg aku syg pemberian dari si pakwe ni..hihi...jap2 sebelum korg ingat aku tipu meh aku tunjuk bukti akit..jgn memain yer,,,,sekeh pale kang...

hah yang ni koleksi buku novel aku,,,yer2 tak banyak macam korg..tp aku paw si pakwe aku tu au..bkn senang..nak kena melutut..merayu..menangis ..hentak2 kaki baru dapat au...hihi...guna baucer student dia jer..wah! untung nye paw org...


see..aku tak tipu au..bebaru ni...korg nmpak tak novel bila blooger jadi maid tu...hah....ngn buku resepi tau..jgn jeles ok..novel bila blogger jadi maid tu mmg bes...aku ni kalo citer tu bes susahla nak bhnti bace..kyusuk n fokus je....bl da fokus satu hari pon boleh abis...so aku dah katam la bc novel tu..xpasal2 tak bacaan nk bace lagi..adoyai...gatal sgt baca cpt2...ish2...


ni plak kolesksi bebear aku..hahaha..tq awok..tap sya rase macam nak mintak lagi satu la..sbb semua dah penuh dgn peta-peta asia au..pnt sy lukis...hihi..comel kan...dah2 aku tau korg nk ckp si pkwe sweet la tu..xmo puji lebih..kng kembg semangkuk lak dia..hihi

hah nmpk tak baby baju merah yg comel tu..hahahaha..aku le tu..botak dan sjk azali nampak mcm kasar n gagah perkasa au..sblh tu abg kesayanagn aku au...xmo ngorat..dia dah di cop ok...kirim slm kat dia pon xboleh ok!...and now aku yg sekarang seteleh berusia 24 tahu..manis lagi sweet ok..alalala...ayu gitu...pless jgn muntah hijau kat sni yer...


ok fine..aku nak out dlu..pas jugak gian nk update blog...tq sudi bc yer..nnti aku upah cekelet au...bye


sila comment di bawah :)