Tuesday, 26 February 2013

Macam-macam hal ...


Aii all...mak ai...see my blog....dah di penuhi sarang labah - labah ni...
uwaaaaa!!!!
ok xpe i amek penyapu skg...nk buang sawang-sawang ni..

shhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

hah kan dah bersih...

Ok la da lame x merajinkan diri nak menaip blog ni...malas je slalu...
so pagi ni terpanggil utk aku membebel sesorang dalam blog...

korang nak tau tak..sepanjang januari 2013 ni macam - macam dah berlaku..

Firstly...berita mengembirakan bile mak aku berjaya membelikan aku satu motor scooter yang coeml and suwitt muit,...ala...tapi tak dapat nak ltk gambar la...sbb card reader ofis rosak pulak...tak pe aku janji nnti aku ltk yer...teruja la tu nak tgk kan...hihi...tapi aku beli yg second jela..

Hah! nak ceciter skit...dia ats keterujaan aku dapan benda baru...bersama niat aku yg suci murni lagi tulus ni..niat di hati nak mengajar mak aku bawa motor tu..tapi malang sungguh hari tu...habis tiang garaj jiran sebelah aku mak aku langgar..alahai...

sedih giler...sbb terpakse mengganti semula kereta tu..maafkan nurul yer mak..nurul cuma nak ajar mak...mana tau satu hari nnti nurul dah tak de..mak boleh bwk motor tu..sedihnye..duit melayang macam tu je...habis duit BRiM..tp ape nak buat dah nak jadikan...

Bukan tu je...dalam bulan yang sama dan aku sendiri terlupe bila tariknye...nak tau tak...seumur hidup aku 24 tahun ni aku tak pernah lnggar kucing...selalu kalu en cinta hati cerita yg dia byk kali terlanggar aku macam nak marah je kat dia..wlpn dia tak segaja...see hukum karma...akhirnya aku langgar kucing aku sendiri..ank kucing yang aku dah pisahkan dari ibu nye...sedihnye...''nape la tuah duduk bawah kereta...masae aku nak undur kete.;''' sedih sngt..semua org salahkan aku...aku tak segaja..banyak jugak air mata mengalir...macam zalim rasenya...tp kucing tu tak mati..aku jaga dia...sampailah dia semakin pulih...tetapi matanye dah buta sebelah...tapi aku tak pernah abaikan dia...sggup brjaga malam-malam bila dia meraung kesakitan..satu hari aku lepaskan tuah dari sangakr dia...dia bjln pon dah tak betul..asyik berpusing..aku biarkan dia...sampai aku terlupe nak perhatikan dia sbb sibuk buat keje rumah..tibe-tibe aku carik tak jumpe...panik sgt..,aku pergi dkt tndas..dgr macam suara tapi tak de...aku seluk dalam lubang tandas tapi tak jmpe..kemudian aku dengar sayup2 je suara dia...dalam lubang...menitis air mata aku..rupennye btol2 dalam tandas..Ya Allah..AKU rase KEJAM sgt,..TP aku tak segaja...maafkan aku kucing...sedih sgt..

Ok la nnti hbs lak tisu kat ofis ni plak kalo  aku teruskan menulis pasal kucing aku..hmmm...aku harap tuhan ampunkan aku...

Ok semalam aku dapat tau perkara yg memranjatkan...tak sangka macam tu sekali hebatnya perkara tersebut pada aku dan keluarga...akhirnye semua dah terbonggar...siapa sebenarnya...

Ya Allah...BERIKAN AKU DAN KELUARGA AKU KEKUATAN DALAM MENEMPUH DUGAAN NI...berikan kami jalan penyelesaian....untuk masalah ni...Amin...

dah la...sedih sgt pepagi ni...nnti de ms aku update lagi blog ni yer..bye blogger2 yg sudi singgah baca yer

sila comment di bawah :)

4 comments:

aien hermionie said...

anda di tag..
http://www.aienhermionie.my/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html

Jambu Batu said...

tq ain yer...

NUR HAFIZAH said...

sedihnya pasal kucing tu . kalau anis lah yg kena , mesti rasa bersalah tak habis :(

Jambu Batu said...

mmg....sedih..tp nak wt mcm mane...semua dah jadi...malam mase dia mati tu...rase mcm ade je dia ngh men2 rambut kite..kite igt dia..tp xde sape pon..sdh sgt