Sunday, 29 April 2012

hati yang sakit..


Orang kata biar sakit gigi jangan sakit hati,...
Orang jugak cakap kalo sakit mata ada ubat...tapi kalo sakit ati xde ubat..

Saya x sakit ati,...tapi sedih ati...

saper yg nk ubt ati ni......



************************************* ( where i u dear..i need u  )

( Nampaknya..Sendiri jela...yang tenangkan hati yg sedih ni... )





sorry about this,,,,




sila comment di bawah :)

Thursday, 26 April 2012

Aku si gigi besi

Aii All...

tercapai jugak impian aku untuk memasang besi2 yang bertaburan dan agak buruk dalam mulot aku..
Aku pakai braces pada 18 april 2012 yang lepas...
takut jugak mase mula2 buat tu...tuhan je yang tau..

macam2 doa yang aku bace...termasuk doa makan....tersasul2 dalam ati aku..
aii..ingatkan si doktor nak amek kapak ke....pisau ke..untuk belah gigi aku....pas 2 tarik pakai pelayar,,
rupenye tak de la sakit sangat macam yang aku gambarkan..





ni la rupe braces 2..xpayah guna senjata tajam pon...cm pasang besi je...kn senang...rawatan pon xlamer..lbh kurang 1 jam je...tapi doktor aku plak datang lambat...sbb hntar mak dia pergi hospital,,aii..nk buat mcm mne/...2 jam jugak aku menunggu,,,bawak pulak mak bapak aku...lagi la haru sangat...kesian sebab dorg pon kn menunggu....

masa first pakai...peh...satu makanan pon aku xboleh gigit...even mee pun...sedih tol..
mak aku pon masakkn la bubur untuk anak kesayangan dia ni..bukan pe takut perut aku masuk angin...almaklumlah selepas mendapat pengesahan yang aku ni pengidap gastrik...kena la jaga mase makan aku...sakit au kn gastrik ni...pedih je perut,,,tapi xnak ke tandas..

masuk ari ni da 10 ari aku pakai...ok la..da xsakit macam first2...da boleh mkn...tapi bkn yg keras2 la....so selama beberapa tahun ni aku kn ucapkan bye MCDonald....KFC...jimat duit sayang saya bile date nnti..hihihi

nota : gigi sia atas bukan gg sayer.....memang x la nk letak gg sayer yg huduh ni dlm blog..kng semua blogger2 lari....hihi


sila comment di bawah :)

Sunday, 1 April 2012

Blogger yang fofular...

Haii...aku nak story mory sikit blogger yang aku rase sangat fofulars abad ni...
Yang berjaya mendapat ranking pertama bagi aku ialah.......jeng jeng jengggg!! jatuh kepada Raja Petra...OPSS!! hihi xla..xla...gurau je....kena saman lak t..hikhik..Penguguman semula...

1. Blog Irene Marcello

- Dia ni aku xkenal sangat la...first sekali aku kenal dia bila aku bk fb and than aku jumpe gambar dia bertunang kat fb abg dia yang merupakan photographer dan blogger yang terkenal jugak la iaitu Aizul Marcello..Cantikkan...mmg full pakej dia ni...Setahu aku dia ni orang masjid tanah...satu kapal dan kampung ngn aku jugak...tapi aku tak pernak bersua pon...Tahniah irene ...moga terus rajin berbelogger..ramai yang berminat nak tau kisah hidup anda...Hahh  sape yang masih x jadi followers lagi..rajin2 la singgah di blog dia ea... ni aku bagi link ..
http://irinenadia.blogspot.com/

Ok di ranking yang kedua plak.,,,Ak rase abg si Irene ni la.,..Aizul Marcello..


2.
.tak berapa kenal sangat la...mybe bukan sejantina dengan aku kot..hahahaha..jangan mare yer..Aizul ni umur samer dengan aku...golongan muda mudie jugak la...seangkatan lah kite yer...aku suker tengok gambar-gambar yang di ambil oleh aizul ni...santekk2 melaka...opss belaka...Dia ni sangat kaya dalam usia mude...pehh...tabik spring la...kalau de duit lebih tu campak sikit la kat aku ni...huahuaaa..hihi...ni gambarnyer...hah..jangan dok tenun lama2 sgt...sblh dia tu kucing kesayangan dia nama ala2 omputih.. xaara..hihi...aku rase harga kucing dia ni boleh buat hantaran kawin tok aku...huh!...xpela..aku kutip je la kucing2 terbiar kat tepi jalan jela...xmampu mak nak!
saper nak explore blog dia ni link ea..



3. Si comey.. YUYU ZULAIKHA...
-comey kan...ni dia cek nak habaq mai...name di yuyu zulaikha..tinggi kan dia....hihihi...gurau yer yuyu...yuyu ni sebaya ngan aku gak....tapi nampak mude g aku la...hmmm...amek la yuyu..xheran pown...dia ni...aku suka cara penulisan dia...ala2 santai...tergelak jugak kadang2 bace blog dia.....tulisan dia secomel tuan badan ..hihi..aku respek dia ni...peramah sangat..pernah jugak aku hantar kat wall fb dia..igatkan xbalas..
xsia2 ...baru je send da dia reply...hah kantoii...xfokus mase stdy kan..hahaha...

kalo saper yang nak follower si comel ni ni link dia.. http://kupukupukecik.blogspot.com


4. Nisa Kay... si kurus keding...ehh,,,,gurau2..t i plak kn sman...si manis...


hahaha..teringin nak dapat badan cam dia ni..kurus je,,dulu aku pon macam ni jugak...(ala2 memotivasikan diri sendiri)...dia ni bagus..suke sangat menonjolkan diri...kena kritik pedas dekat youtube pon masih gagh berdiri...cayok2..daripada mata kasar aku..blog nisa ni macam blog cara nak jadi stylish la...de gambar cara make up..macam 2 lagi la tutorial yang dia buat,...banyak nyer mase dia kan..huh...cmburu ...




and lastly....ni la blogger paling terok sekali...jeng2...jeng2..jatuh kepada aku..si jambu batu..
hahaha..


- ok la ..ni je aku dapat share kat semue blogger yang sudi baca kemerapukan aku dalam post ni..jangan salah paham lak yer ranking aku ttpkan ni...atas tinjauan aku yang sgt profesional ni..hahaha..saper2 yg der tau blogger2 yang terkenal selain orang2 hebat kat atas sila2 la bgtau yer...ok...bubye..



sila comment di bawah :)