Monday, 9 January 2012

PIX!! picture..

Assalamualikum..
Agak sukarnya untuk mencoretkan post untuk blog aku ni..
Tapi orang kata kalau nak menulis biar la pepagi..baru masyuk mood ...
Seronok tengok orang tangkap gambar gn DSLR..tapi untuk memilikinya bagi orang macam aku agak sukarla...cukupla tiap-tiap bulan aku asyik dok membayar kereta da astro da bagi duit dekat parent..
Aku just nak share gambar-gambar yang aku tangkap dengan menggunakan handphone aku yang canggih ni..SAMSUNG GALAXY MINI...tu je yang aku mampu..hihi...Saja nak share-share gambar untuk tatapan pengunjung yang sedia melewati blog aku yang tak seberapa ni..Bak kata yuna di setiap gambar ada LAGU!
hihihi..........Sudi-sudikan tengok.

1.Ni beruk yang paling comel....sekali...beruk ni jadi penaman aku jika aku stress ngn bos aku...Hmmm..
   Nama beruk ni Ali....secomel-comel pon beruk ni...agak  nakal jugakla..pernah aku kena  sepak..hampeh...tol



 2. Hah ni dia gambar hamster kesayangan aku..aku bagi nama mimi dan fifi...tapi mak aku membantah sekeras-kerasnya nama tu..Dia kata nama tu tak sesuai...xsesuai ke...Nak tak nak aku terpaksa ikut kata mak menamakan hamster aku yg comel tu Mina dan Abu...like kampung...tapi xpela..comel pe nama tu..aku sanggup berhabis duit aku yang tak seberapa ni tok membeli mainan glob.makanan dia...da la si mina tu kuat makan..asyik kn beli je makanan dorg ni..Yang tengah gigit pintu tu abu. mina pulak yang gigit sangkar kat atas tu...comeykan..hikhik!.




Gambar Masa Mandi...



 3. Abaikan gambar yang senget dibawah...puas aku betulkan macam tu gak...lantak la...ni la aiskrim idaman aku..Baskin Robin...rasa sangat sedap..tapi mahal...mangkuk kecik ni pon sampai RM 15.00...boyfriend aku yang belikan...first time makan teruja sangat....dapat gak aku merasa aiskrim ni...Thanx Sayang


 4.Hah! Kalau di namakan perempuan tidak akan terlepas untuk memiliki beg make up...Ni la make up aku yang tak seberapa dan semahal orang lain...Beg ni sweet sesangat..aku beli dekat jepun..hahahaha...berangan sudah,...tapi aku tak tipu,,,ni memang barangan jepun ..tapi aku beli kat jusco ...murah je..RM5.00...mula-mula nak amek warna hitam...cantik jugak la...tapi boyfriend aku kata warna pink lagi cantik...Ok fine...ikut cakap dia...Yela Pinky Boy..hihihi...


 5. Ok..nak story sikit pasal picture ni...ni la jalan yang aku lalui....Masjid Tanah....I love masjid tanah.....hampir 10 tahun jugak la aku lalu jalan yang sama tak pernah berubah...seperti sedia kala...menyaman kan dan jauh sekali terperangkap dengan trafic jam...alhamdulilah..





6. Kerana kepelikan iklan ni aku terpanggil untuk menangkap gambar...Semasa aku ternampak iklan ni aku ingatkan betul-betul ada jawatan kosong...setelah di amati betul-betul.peh...menusuk kalbu....rupanya iklan untuk mengajak umat islam mengerjakan solat...Kreatif betul siapa gerangan si pencetus idea ni..

7. Kecantikan Bulan purnama di waktu malam..Subhanallah...aku amek kat uma masa nak pergi uma dayah...sbnrnya lagi cantik gambar ni kalo nak di ikutkan...tapi maklumlah guna ph je kot..hihihi

 8.Kad Raya...tahun 2011,...setelah sekian lama aku mintak akhirnya dapat jugak kat raya ni...bes sesangat...kalau masa sekolah dulu ramai lah orang bagi kad raya...tapi dah keje ni jangan harapla...ni daripada my syg....sweetkan wrne merah lagi...bunga-bunga g kot...aku bagi dia kad raya kartun je..siap der lagu lagi...Bawah ni pulak patung yang sentiase akan teman aku dlam kereta bak kata kawan-kawan aku senang je nak cam kete aku ke tak..carik je patung ni...my love gak bagi..hihi..tq yer syg..



Ok la..letih la plak...sampai sini je la aku taip...lenguh dah tangan ni...bye

sila comment di bawah :)

No comments: