Sunday, 29 January 2012

ANUGERAH JUARA LAGU 2011

 sALAm..
hari ni aku nak jadi pengulas mengenai ajl 2011 yang aku tonton dalam chanel tv 3 semalam...meriah sungguh sambutan yang di buat oleh tv3...pada tahun ini...lagu yang di pertandingkan semua nya hebat2 belaka...fuhh!
gempaq2 giler la...12 lagu semuanya...antara lagu2 yang bertuah itu ialah:

1. project pistol                                          -Wanita seluruh dunia



2. Jaclyn Victor                                          - Sedetik lebih



3. log & atilia                                             - kekanda adinda


4. Yuna                                                     - Penakut


5. Yuna                                                     - Gadis semasa

6. Najwa Latif                                           - Cinta muka buku

7. Aliya                                                     - Kisah Hati

8.  Faizal Tahir                                          - karma

9. Suhaimi Mior Hassan & Ana Rafali       - Kalau berpacaran

10. Hafiz                                                  - Awan Nano

11.3 suara                                                - Beribu sesalan

12. Aizat                                                   - Sungai Lui

_________________________________________________________



Pesembahan pembukaan di mulakan oleh kumpulan projek pistol....Mula2 dia perform agak membosankanla..tapi bila tiba tang corus...peh mantop...! la....bersemangat betul...lagu ni mmg bes...
Seterusnya pesembahan daripada Jac lak,...lagu sedetik lebih...sepatutnya lagu ni di nyanyikan oleh Anuar Zain tapi hmmm...hampe...maner lak perginya abang anuar ni agaknya...Lagu sedetik lebih ni mmg susah...xsemua orang boleh menyanyikanya.Ramai juagak desas desus yang aku dengar orang dok mengutuk kak Jacklyn ni nynyikan lagu ni...Tapi bagi aku...Kak Jacklyn da cuba berjuang sehabis mungkin untuk lagu ni...JADI sudah2 la bercakap macam-macam tentang dia yer...

kemudian lagu kekanda adinda lak di perdengarkan...banyak betul permain muzik yang di bawa di atas pentas...dah macam opera muzik lak...hihi...tapi masa nynyian macam tak bersemangat la...mungkin first time kot menjejakan kaki di AJL kot..sEMasa yuna mendendangkan lagu Gadis semasa kat pentas...aku baru nak text msg kat pakwe aku...xsmpat nk sent dia kata '' Sampai ati buat pesembahan kat AJL xbagi tau dia...''
hihi baget jela...YUna la sgt...mmg mantop psmbhn yuna ...suara dia mmg Kelasss...kau Yuna...tapi pe boleh buat...kemenangan bukan berpihak pada Yuna pon..

Aku agak tetarik dengan pakaian yang di pakai oleh ana rafali dalam pesembahan beliau...hijau sangat...
dari jauh da nampak...tapi macam tak sesuai la warna baju yang di pakai oleh Ana Rafali..Suara Suhaimi Mior Hassan sedap...n merdu...tapi bl tengok kat pentas masa pesembahan mmg penuh 1 stage,,,,ramainya....meriah sungguh sampai xnmpak suhaimi yg sedang menyanyi..

Tepukan yang gemuruh di berikan kepada Alyah...semasa mula2 keluar membuat persembahan...pehhh cantinya alyah malam tu...berkonsepkan patung muzik lagu...tapi bila di amati betul2...konsep patung ni telah pon di bual Oleh Nera semasa merakankam video klip Hatiku Milikmu...Mungkin alyah menggunakan konsep nera ni...tok lagu kisah hatinya kot...dan last pembahan tiba2 muncul pulak Remy Ishak..romantiknya...Alyah peluk Remmy...hmmm marah Tiz kan...Alyah dapat Anugerah Pesembahan Terbaik...Cayalah kak...

Pesembahan najwa latif...sweett sgt2...maklumlah najwa ni kan artis paling muda sekali yg dah pon menjejakan kaki kat AJL NI...baru 17 tahun kot adik ni...tapi dah popular...rezeki masing2 kan...tapi adik kita ni mmg berbakat besar pon..tengok la pada lagu yang di buat sendiri oleh kakaknya,...CINTA MUKA BUKU....sekarang mmg tengah HOTT pon kat maner2 kan...Adik NAJWA ni berbaju pink malam tu...xmnggunakn byk prop pon...tapi comel sgt...byk gnkn elemen unggu dan belon2 pnh atas pntas..

SEMPOII .....itu je mampu aku berikan dalam ulusan ni...cuma bebaju biru dan berseluar track suit je...masa buat psmbhn....pehhh giler la...jimat baget...xpayah nak kuarkan duit banyak2...pon....tapi vokal hafiz ni mmg xdapat di sangkal lagi....dan malam tu hafiz memenangi 2 anugerah,,,,Vokal terbaik dan lagu paling popular....untunglah si Hafiz ni....



Lagu 3 suara mmg bes...penyanyi di mantap2 giler vokul...jaclyn ,shila dan ning baizura...Ramai spekulasi yang menyatakan lagu ni akan menang sebagai lagu popular ...tapi pe boleh buat dah bukan rezeki tok menang ...cuma mampu dapat tempat kedua je...tapi tu pon da cukup kuat...sebab lagu ni mmg melodi dia indah dan lirik dia pon bermakna...cuma bukan nasib yang menyebelahi lagu ni...

Sungai lui...nynyian Aizat....menarik....dia gunakan pelukis pasir pertama di malaysia dalam mpersmbhkn lagu ni....tapi mata penonton semua tertumpu pada screen lukisan tu...bukan kat aizat ponn...penonton bersorak pon sbb tengok hasil daripada lukisan tersebut....tapi suara aizat pon...xkurang hebatnya dengan peserta2 lain...cm yg menjadi tanda tanya...pe motif lukisan pasir dalam pesembahn shgga menyebabkan penonton tak pon mmberi tumpuan pada pesembahn aizat...cm aizat je boleh jelaskan...

Lastly....artis kegemaran pakwe aku...FAIZAL TAHIR...yeahhh!!....siap bakar2 piano lagi kat atas pentas...nasib bek konsep air ....hihihi....tak la terbakar pentas..muka fiazal masa buat pesembahn ni..pucat sangat macam orang sakit...tak tau la...orang lain perasan ke tak...Faizal memenagi tempat ketiga dalam AJL NI...msti pakwe aku frust kan...ciannye dia....

Tanpa pengacara yang hebat seperti Sheryl Samad dan Faizal Ismail...AJL NI...tak kan meriah kan...Great and good job both of you...tahniah...sebab menambahkan lagi kemeriahan ni kan...walaupon tanpa ALLY ISKANDAR yang msih bercuti...kahwinn...

ok la...sekian ulusan aku.....untuk artikel aku dalam blog ni....aku la penulis,,,aku jugak la wartawan dan aku jugak la pembacanya..hope de la orang yang sudi untuk membaca ulasan daripada wartawan Jambu Batu yg tah ape2 ni kan...hihihi....ade AKU KESAH...bye




sila comment di bawah :)

Wednesday, 25 January 2012

Melawat Pak long di Hospital


semalam pergi tengok pak long kat hospital...kesian dia....sakit nak operation...ni aku upload gmbar untuk di simpan dalam hasil karya aku di dunia IT...









sila comment di bawah :)

Monday, 23 January 2012

BORING VS BOSAN

hAIII...
hari ni aku kena keje sesorang je...adoii Bosan teramat sangat...apa boley buat nak carik rezeki lebihla katakan...hmmmm..
dari pagi sampai petang aku buat cover note...alhamdulilah siap jugak akhirnya...tak la aku terase makan gaji buta je...hihihi

sekurang2nya siap jugak kerje aku kan...tadi aku buka on TV3...JUST NAK TENGOK MOVIE....aku tengok cerita Gemersik rindu...AKU TAU movie tu da hot sekarang...kerja aku ni tak tentu masa....sekurang2nya dapatlah aku tengok cerita fov aku kat tv 3 jika aku terlepas...Terima kasih TV online TV 3 IS THE BEST  .... memang best giler...aku geram betul tengok Si sufian 2...sampai ati wat raihana macam tu....mmg dia obses tol.....kat raihana...tapi dalam pemikiran aku,,si sufian tu sebenarnya tak buat ape2 pon kat raihana tu...sajer nak pakse ana terima dia...tunggu jela episod minggu depan tak sabar rasenye...pas 2 aku tengok cerite AISHITERU...yg macam muzik yang ada dalam blog aku ni...bes jugak la...tapi xstanding Vanila Coklat...cerita ni...lebih kepada cerita kawin pakse remaja la....aku boleh masuk jugak la tengok cerita ni,,,sebab mungkin aku pon masih remaja gak...heheheheh :-) ( PERASAN JER...)...ok la...aku nak mengira lak ni...nak bermain dengan kalkulator aku lak,,,,maklumlah...bos da balik...aku perlu siapkan semuaaa kerja aku yang tertangguh...BYE

sila comment di bawah :)

Friday, 20 January 2012

saya suka orang buat tutorial cara nak pakai selendang...


cabtik2 kan semua ni...sweeetttt sesangat...

sila comment di bawah :)

Ally iskandar Kahwin..Ohhh Noo!!...

Assalmualaikum...
rasa macam malas pulak nak memambahkan entri post hari ni...maklumlah...pengacara fovret aku kawin...
wawawawa!!! sedihnya....xpela...mesti ramai yang tertanya siapakan..JeNNNgggg....JeengGGG !
ALLY ISKANDAR DAN FARAH LEE Ohhh Menn!Sampai juga ally ni kawin walaupon dah masuk katagori lanjut usia...hihihi...Jangan mare yer...Comey sangat tunang ally...Farah lee...atau nama sebenar beliau 
Farahin Romli atau Farah Lee, 22 ops! 23 tahun...sebaya la pulak...pandai ally carik sepadan sesangat...sama cantik sama comey n sm rendah....hmm...sesuai...
ok fine...xmo merepek lagi...kat sini aku nak share kat semua...gambar-gambar perkahwinan,pertunagan, dan kad kahwin dorg...bukan ape cuma untuk menyimpan koleksi peribadi untuk aku tunjuk kan ada anak cucu cicit aku....hihi..

Secara diam-diam aku terfikir...ally ni mesti tunang senyap-senyap ni...sebab pe aku berpikir macam tu...sebab bila aku search-search dekat google image terdapat gambar ally yg agak mencurigakan...cuba lihat gmbar ni:-
toink2...saper di belakang farah lee tu...


ok First sekali ku nak share kad kawin dia....agak simple...tapi nice sgt...mungkin ada membawa makna yang tersirat kot...lebih baik simple dari grand2 kan..

Ok sekarng nak share gambar pernikahan dia pulak....dari pagi aku tertunggu-tunggu untuk wartawan upload gmbar ally nikah ni...akhirnya anggaran pukul 11 pagi....akhirnya...termakbul jugak niat aku nk menyaksikan majlis gilang gemilang ni...sweett sesangat...berbaju putih kedua mmpelai...tak pecaya tengok gambar dekat bawah ni...













ok...Nanti kita tunggukan besok persalinan masa majlis berarak....sesiapa yang tertunggu-tunggu tu.....harap-harap dapat lena tido la yer....semasa kegembiraan ally iskandar ni....terkejut tiba-tiba mendengar berita kematian izuan Pilus....Innallilahiwainalihirojiun....semoga arwah di tempatkan di kalangan orang yang soleh..Amin... :-(....Pada DIA kita datang dan Pada DIA JUGAK kita kembali...

sila comment di bawah :)

Wednesday, 18 January 2012

Perkara Yang Anda Tidak Tahu Tentang Telefon Bimbit


Aku AMek ni dari website : www.terblog.com banyak betul info yang kita leh perolehi dari blog ni...rajin2 la jenguk...blog ni..tahniah kepada admin blog yg mwujudkan blog ni... Artikan yg ni amat menarik...sure dapat menambahkan ilmu pgetahuan kita...



1) NOMBOR KECEMASAN 

Sentiasa ingat bahawa nombor kecemasan untuk semua telefon adalah 112. Jika anda dalam kecemasan dan berada dikawasan tiada liputan untuk semua talian telefon bimbit yang anda gunakan, cuba dail nombor kecemasan 112. Ia boleh digunakan walaupun di kawasan yang tiada liputan dan lebih menarik lagi,ia boleh terus didail walaupun papan kekunci telefon bimbit anda dikunci ( Keypad lock ) sesetengah telefon. 

2) KERETA TERKUNCI 

Pernahkah anda tertinggal kunci kereta dalam kereta dan kereta anda ketika itu terkunci dari luar.Mesti anda lakukan pelbagai cara untuk mendapatkan kembali kunci bagi membuka semula kereta anda.Jangan risau,telefon bimbit boleh membantu,tapi bagi kereta yang menggunakan system penggera ( alarm ) sahaja. Caranya,cuba anda hubungi seseorang yang berada di rumah.Minta dia ambilkan kunci pendua kereta anda.Kemudian pegang telefon bimbit anda dari jarak kira-kira 30 sm ( satu kaki ) dari kereta yang terkunci itu. Minta pula keluarga atau teman di rumah menekan punat ' ON ' pada kunci pendua kereta dan pastikan dia menekan dengan mendekatkan pada telefon bimbitnya.Pasti kereta anda tidak terkunci lagi,malah ia boleh dilakukan dari jarak beratus-ratus kilometer dari tempat kereta anda berada.Kerana itu juga,penting untuk anda menyimpan kunci pendua atau meminta orang yang anda percayai untuk menyimpannya. Penting juga penggunaan telefon bimbit dalam keadaan sebegini.Kaedah ini memang berkesan kerana beberapa orang telah mencubanya. 

3) KUASA BATERI TERSEMBUNYI

Mungkin ramai tidak tahu,telefon bimbit yang telah kehabisan bateri masih boleh digunakan dalam keadaan kecemasan kerana ia mempunyai fungsi untuk menyimpan bateri tambahan. Bayangkan jika bateri telefon bimbit anda sudah terlalu lemah atau mati sedangkan anda perlu melakukan panggilan penting atau berada dalam kecemasan. Telefon bimbit jenis Nokia didatangkan dengan bateri simpanan. Untuk mengatifkannya, tekan kekunci ' *3370# ' . Telefon bimbit anda akan berjaya dihidupkan semula dan skrin telefon akan memberitahu telefon tentang penambahan kuasa bateri sebanyak 50 peratus. Kuasa tambahan ini juga akan dicas semula bila anda mengecas telefon bimbit anda . 

4) TELEFON KENA CURI 

Bagaimana jika telefon bimbit anda dicuri. Anda boleh menjadikan ia tidak dapat diaktifkan dengan menekan nombor siri yang terdapat di telefon bimbit anda, sila dail *#06# dan 15 digit nombor siri telefon bimbit anda akan tertera di skrin.Nombor ini adalah unik untuk setiap telefon bimbit. Catatkan nombor siri ini dan simpannya di tempat Selamat. Bila telefon bimbit anda dicuri, anda boleh hubungi pusat servis telefon bimbit anda dan berikannya kod nombor siri tersebut. Mereka kemudiannya akan mengunci system dalam telefon bimbit anda dan sesiapa sahaja yang mencurinya pasti hampa kerana walaupun kad simnya telah ditukar, dia tidak akan berupaya mengaktifkan kembali telefon bimbit tersebut. Jadi, walaupun ia di curi, namun sekurang-kurangnya anda berpuas hati kerana si pencuri takkan boleh menggunakannya ataupun menjualnya . 

p/s: sumber facebook.


sila comment di bawah :)

Wednesday, 11 January 2012

i'm Lonley



Terpanggil untuk menambahkan entri post blog aku arini...dah dua minggu aku sunyi sangat..kalau pergi kerje aku sibuk dengan kerja...tapi bila balik rumah...hmm...Dia busy sangat,,,katanya minggu exam...tapi aku selalu terpikir..susah ke nak luangkan masa untuk layan msg2 aku..kol ke..bukan mintak lama pon...5 minit je...Mungkin dia tak pernah rasa pe yang aku rasa sekarang...malas untuk aku berfikir negatif tentang hubungan kami...aku kena percaya yang dia memang tak ada masa untuk aku dan untuk diri dia...sabar la nurul kuatkan semangat...aku kena cuba belajar untuk memahami dirinya...sekarang aku kena fikir perkara yang aku perlu lakukan untuk hilangkan kebosanan ni...alangkah bahagianya jika aku ade wifi dekat rumah..dapatlah aku melayari internet sekerap mungkin...tak pe la awak...yang penting awak tak pernah berubah hati..k la...tu jela yg aku nk merepek...



sila comment di bawah :)

Monday, 9 January 2012

PIX!! picture..

Assalamualikum..
Agak sukarnya untuk mencoretkan post untuk blog aku ni..
Tapi orang kata kalau nak menulis biar la pepagi..baru masyuk mood ...
Seronok tengok orang tangkap gambar gn DSLR..tapi untuk memilikinya bagi orang macam aku agak sukarla...cukupla tiap-tiap bulan aku asyik dok membayar kereta da astro da bagi duit dekat parent..
Aku just nak share gambar-gambar yang aku tangkap dengan menggunakan handphone aku yang canggih ni..SAMSUNG GALAXY MINI...tu je yang aku mampu..hihi...Saja nak share-share gambar untuk tatapan pengunjung yang sedia melewati blog aku yang tak seberapa ni..Bak kata yuna di setiap gambar ada LAGU!
hihihi..........Sudi-sudikan tengok.

1.Ni beruk yang paling comel....sekali...beruk ni jadi penaman aku jika aku stress ngn bos aku...Hmmm..
   Nama beruk ni Ali....secomel-comel pon beruk ni...agak  nakal jugakla..pernah aku kena  sepak..hampeh...tol



 2. Hah ni dia gambar hamster kesayangan aku..aku bagi nama mimi dan fifi...tapi mak aku membantah sekeras-kerasnya nama tu..Dia kata nama tu tak sesuai...xsesuai ke...Nak tak nak aku terpaksa ikut kata mak menamakan hamster aku yg comel tu Mina dan Abu...like kampung...tapi xpela..comel pe nama tu..aku sanggup berhabis duit aku yang tak seberapa ni tok membeli mainan glob.makanan dia...da la si mina tu kuat makan..asyik kn beli je makanan dorg ni..Yang tengah gigit pintu tu abu. mina pulak yang gigit sangkar kat atas tu...comeykan..hikhik!.




Gambar Masa Mandi...



 3. Abaikan gambar yang senget dibawah...puas aku betulkan macam tu gak...lantak la...ni la aiskrim idaman aku..Baskin Robin...rasa sangat sedap..tapi mahal...mangkuk kecik ni pon sampai RM 15.00...boyfriend aku yang belikan...first time makan teruja sangat....dapat gak aku merasa aiskrim ni...Thanx Sayang


 4.Hah! Kalau di namakan perempuan tidak akan terlepas untuk memiliki beg make up...Ni la make up aku yang tak seberapa dan semahal orang lain...Beg ni sweet sesangat..aku beli dekat jepun..hahahaha...berangan sudah,...tapi aku tak tipu,,,ni memang barangan jepun ..tapi aku beli kat jusco ...murah je..RM5.00...mula-mula nak amek warna hitam...cantik jugak la...tapi boyfriend aku kata warna pink lagi cantik...Ok fine...ikut cakap dia...Yela Pinky Boy..hihihi...


 5. Ok..nak story sikit pasal picture ni...ni la jalan yang aku lalui....Masjid Tanah....I love masjid tanah.....hampir 10 tahun jugak la aku lalu jalan yang sama tak pernah berubah...seperti sedia kala...menyaman kan dan jauh sekali terperangkap dengan trafic jam...alhamdulilah..





6. Kerana kepelikan iklan ni aku terpanggil untuk menangkap gambar...Semasa aku ternampak iklan ni aku ingatkan betul-betul ada jawatan kosong...setelah di amati betul-betul.peh...menusuk kalbu....rupanya iklan untuk mengajak umat islam mengerjakan solat...Kreatif betul siapa gerangan si pencetus idea ni..

7. Kecantikan Bulan purnama di waktu malam..Subhanallah...aku amek kat uma masa nak pergi uma dayah...sbnrnya lagi cantik gambar ni kalo nak di ikutkan...tapi maklumlah guna ph je kot..hihihi

 8.Kad Raya...tahun 2011,...setelah sekian lama aku mintak akhirnya dapat jugak kat raya ni...bes sesangat...kalau masa sekolah dulu ramai lah orang bagi kad raya...tapi dah keje ni jangan harapla...ni daripada my syg....sweetkan wrne merah lagi...bunga-bunga g kot...aku bagi dia kad raya kartun je..siap der lagu lagi...Bawah ni pulak patung yang sentiase akan teman aku dlam kereta bak kata kawan-kawan aku senang je nak cam kete aku ke tak..carik je patung ni...my love gak bagi..hihi..tq yer syg..



Ok la..letih la plak...sampai sini je la aku taip...lenguh dah tangan ni...bye

sila comment di bawah :)